KRVAVI PIR IZ LJUBOMORE: DJEVOJKU JE KASAPIO KUHINJSKIM NOŽEM ISPRED ZGRADE, NIKO NIŠTA NIJE VIDIO

Kruševačka policija uhapsila je L. M. (24) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je jutros oko 7 sati u Ulici Majke Jugovića u Kruševcu nožem pokušao da ubije Ivanu B. (31).

– On se sumnjiči da je u ulici Majke Jugovića, oko 7 sati, nakon kraće rasprave kuhinjskim nožem nanio više ubodnih rana u predjelu ruku i leđa tridesetjednogodišnjoj djevojci iz Niša i posjekao po ruci dvadesetsedmogodišnjeg mladića iz Kruševca – navodi Policijska uprava u Kruševcu.

Djevojka Ivana B. (31) iz Niša sa teškim i mladić sa lakšim tjelesnim povredama zbrinuti su u kruševačkoj bolnici.

Djevojka je na Odjeljenju hirurgije i njeno zdravstveno stanje je stabilno, ima posjekotine u predjelu grudi i podlaktice, nije životno ugrožena, potvrdila je direktorica Opšte bolnice Kruševac dr Vesna Satević Gajić.

Osumnjičenom za pokušaj ubistva je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu priijavu biće priveden tužiocu, potvrdila je policija.

Prema priči komšija sa mjesta događaja u Ulici Majke Jugovića, sve se dogodilo u ranu zoru u sokačetu ispored višespratnice broj 27-1 u kojoj “ima jedan stan koji se izdaje za noćenje”.

Niko nije vidio, kažu, šta se tačno dogodilo, ali su stanare ove i susjednih zgrada probudile sirene policijskih automobila, kola hitne pomoći i kriminalisatičke službe.

– Ne znamo o kojoj je djevojci riječ, a ni sa kim je bila u trenutku kad je napadnuta. Najvjerovatnije da ju je napao neko sa kim je bila u vezi, pa je sačekao ispred zgrade kad se pojavila sa drugim mladićem iz Kruševca – kaže jedan od komšija.

Policija je od ranih jutarnjih sati tragala za napadačem, dvije ekipe interventne službe stajala su blizu mjesta događaja sve do podne, a potom su napustila teren.

Istarga je u toku, a novi detalji saznaće se poslije saopštenja Višeg javnog tužuilaštva gdje je osumnjičeni priveden na saslušanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.