POSVE DRUGAČIJE OBLATNE S KIKIRIKIJEM I ČOKLADOM

7 dec | 16:14


Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima. Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Nadjev od čokolade i kikirikija

  • 500 g mljevenog keksa
  • 300 g šećera
  • 300 g neslanog kikirikija
  • 250 g margarina
  • 150 g čokolade za kuhanje


Glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja


Ostalo

1 veća oblatna

Priprema

Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi. Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu. Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.



(Hayat/Foto: Printscreen Lifex)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE



KOMENTARI