Nešto manje od godinu dana nakon što je Netflixov dokumentarac ''Beckham'' prikazao slavnu porodicu, izišla je knjiga koja bi iz temelja mogla srušiti njihovu brižno građenu sliku u javnosti.

Autor Tom Bower izdao je biografiju "The House of Beckham" koja je nastala bez bilo kakvog utjecaja Victorije i Davida Beckhama.

Brzo nakon objave knjige digla se velika prašina, a jasno je i zašto.

Tom je opisao Beckhamove u ne baš najboljem svjetlu, a njegove priče daleko su od onih prikazanih u dokumentarcu, prenosi The Independent.

Jedan od incidenata, koje knjiga navodi, je sukob Davida i Victorije 2017. godine u noćnom klubu u Glastonburyju.

Bivši fudbaler je tada snimljena kako se u VIP prostorima dobro provodi s proslavljenom manekenkom lady Mary Charteris, a kada ga je jedan od posjetitelja fotografirao, skočio je i prisilio ga na momentalno brisanje snimka.

Autor biografije o Beckhamovim iznio pikanterije: Bivši fudbaler je škrt

No prava drama nastala je kada je privatnim helikopterom stigla Victoria, bijesna zato što joj se muž nije javljao cijelog vikenda.

Navodno je par ušao u žestoku raspravu, a sve je završeno tako da je David odvučen kući sa sinom Brooklynom kao tužnim svjedokom skandala.

Knjiga obiluje i opisima Beckhamovih kao vrlo škrtih u brojnim prilikama, tvrdeći čak da je Rebecca Loos odlučila progovoriti o aferi s njim jer nije mogla trpjeti Davidovu škrtost u davanju bakšiša.

Navodno joj je prekipjelo nakon što je dao ''siću'' konobarici u madridskom Hard Rock Caffeu.

A priča o škrtosti je bezbroj, od toga da je Victoria na snimanju reklame za brend Marks & Spencer tražila naknadu za vrećicu čipsa, preko pritužbi zaposlenika koji je bio prisiljen platiti im osam funti za taksi, do činjenice da je David na glamuroznoj UNICEF-ovoj večeri za prikupljanje sredstava naručio - najjeftinije piće od tri i po eura.

Ne čudi stoga što se u knjizi našao i poveći broj tužbi za utaju poreza.

- Beckham ostavlja dojam da je izigravanje države neplaćanjem poreza jednako važno u njegovom životu kao i igranje fudbala - tvrdi Bower.

Autor donosi i niz fotografija kojima potvrđuje Victorijinu opsjednutost tangama i ekstremno malim dimenzijama hlačica te ističe da je David potpuno zaluđen idejom da je gej ikona, do tog nivoa da bi to nerijetko ponavljao naglas.

Također, navodi se da je Victoria u svojoj prodavnici u Dover Streetu prodavala privjeske za ključeve po cijeni od 195 eura i suknje za gotovo pet hiljada eura.

- U cijelom danu prodala bi tek tri proizvoda - napominje Bower.
U knjizi su uvrštene i poruke koje je Beckham navodno slao drugim ženama.
Jedna od njih, Sarah Marbeck, potvrdila je te priče te otkrila da je Victoriju Beckham zvao nadimkom Wendy i isticao da pored nje moraju biti vrlo diskretni, ali i da mašta da je jednom "pokupi" poput prostitutke.