Neki brokulu izbjegavaju zbog okusa i teksture, a drugima se sve to možda čak i sviđa, ali im se ne sviđa nered koji ostaje nakon čišćenja i usitnjavanja.

Onima prvima teško ćemo pomoći, osim savjetom da je isprobaju, na primjer, s piletinom i s tjesteninom, ali za one druge, koji muku muče s čišćenjem, imamo odlično rješenje.

Naime, nedavno na portalu The Kitchn izašao je koristan savjet koji će nas, već smo sigurni, potaknuti da brokulu odsad jedemo češće.

Umjesto da cvjetove brokule režemo kako nam u tom trenutku padne napamet, a zatim pola sata poslije s daske za rezanje skupljamo mrvice, postoji puno bolji, pametniji i uredniji način usitnjavanja, onaj nakon kojeg čišćenje ne predstavlja baš nikakav problem. Trik je u tome da, kada čistite brokulu, nožem zarežete samo stabljiku koja cvjetove ploda drži na mjestu, a zatim jednostavnim pokretom odvojite i dio gdje se cvjetovi drže zajedno.

Želite li još manje cvjetove, postupak ponavljajte dok ne dobijete željeni rezultat. Da bismo vam bolje opisali postupak, u nastavku ostavljamo video koji smo pronašli na The Kitchn, a objavljen je na profilu Cooks Illustrated.