Damir Čanadi je novi trener FK Velež, potvrdili su iz kluba.

Novi trener Rođenih imao je nekoliko velikih angažmana tokom trenerske karijere. Karijeru je započeo kao trener bečke DSV Fortune 05, sa kojom je osvojio šampionsku titulu bečkog okruga, nakon čega je njegova karijera konstantno išla uzlaznom putanjom. Ubrzo potom postaje glavni trener austrijskog drugoligaša FAC-a, u kojem mu odličan posao donosi trenerski angažman u trostrukom prvaku Rusije, Lokomotivu iz Moskve.

Po povratku u Austriju vodio je tadašnjeg drugoligaša SRC Altach sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2013/14 osvojivši šampionsku titulu, izborio plasman u austrijsku Bundesligu. Nakon trogodišnjeg angažmana u Altach-u karijeru nastavlja na klupi 32-strukog prvaka Austrije, Rapidu iz Beča, da bi ga potom trenerski put odveo u grčku Super ligu gdje je u dva navrata sa trenerske klupe predvodio tamošnji Atromitos.

Vrhunac trenerske novog trenera Rođenih svakako predstavlja angažman u deveterostrukom prvaku Njemačke i četverostrukom osvajaču njemačkog kupa 1.FC Nurnberg-u kojeg je sa trenerske klupe predvodio u 2019. godini. Posljednji angažman imao je u HNK Šibenik sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2022/23 igrao finale Kupa Hrvatske, u kojem se susreo sa splitskim Hajdukom.

“Potpis ugovora sa gospodinom Čanadijem je od izuzetne važnosti za naš Klub, obzirom da je naš tim već danas otputovao na Kupres gdje će obaviti glavni dio priprema pred početak nove sezone. Upravo će pripremni period na Kupresu trener Čanadi iskoristiti da što bolje upozna ekipu, te predoči svoj plan i program rada u budućnosti.”, rekli su između ostalog iz mostarskog kluba.