Španski glumac, pjevač, producent i reditelj Antonio Banderas mašta je o karijeri fudbalera, a postao je jedna od najuspješnijih glumaca u Holivudu, dok svojom fascinantnom harizmom i sada sve osvaja. Na njegov šarm pale su mnoge ljepotice, ali je on pronašao mir pored 20 godina mlađe.

Kao što je svima dobro poznato Antonio je bio u braku sa jednom od najljepših žena sveta, Melani Grifit, ali ta zajednica se brzo raspala. Međutim, malo ko zna da je slavni glumac i prije toga stao na ludi kamen sa Anom Lesi 1987. godine. Međutim i ta ljubav je doživjela krah 1966, a posijle samo mjesec dana oženio je Melani u tajnosti.

Antonio i Melani upoznali su se na snimanju komedije "Dvostruki zavodnik", a vezu su započeli odmah. Vjenčali su se u Londonu 1996. godine nakon samo nekoliko sedmica zabavljanja, a iste godine je rođena i njihova kćerka Stela.

Banderas i Grifit su se razveli 2015. godine, a šuškalo se da je glumac izgubio strpljenje zbog njene opsesije operacijama kojima su joj izobličile lice. Takođe, mnogi mediji su navodili da je glumac bio nevjeran i da je koristio svaku priliku da utjehu pronađe "sa strane".

Ipak, Antoio i Melani su ostali u dobrim odnosima, a glumac je često je govorio da mu je bivša supruga najbolji prijatelj, pa nerijetko provode vrijeme zajednom.

Vječiti zavodnik se konačno skrasio kraj Nikol Kimpel koja je 20 godina mlađa od njega, a od koje se posljednjih nekoliko godina ne odvaja.

Nikol i Antonio su u vezi od 2014, a upoznali su se iste godine na Filmskom festivalu u Kanu. Od tada uživaju u harmoničnom odnosu a razlika u godinama od 2 decenije im uopšte ne smeta.

Nabio je komplekse bivšoj ženi

Ljubavna priča sa Melani Grift djelovala je kao bajka, ali ispod površine krile su se mnoge turbulencije. Iako je Melani Grift važila za jednu od najljepših žena u Holivudu, glasine o Banderasovim nevjerstvima su je pratile tokom čitavog braka.

Kao javna ličnost, Melani je uvijek bila pod lupom medija i javnosti. Njena ljepota bila je predmet divljenja, ali i pritiska. U tom okruženju, priče o muževljevim aferama počele su da utiču na njeno samopouzdanje. Psihološki pritisak koji je trpila doveo je do toga da se sve više oslanja na estetske zahvate kako bi održala svoj izgled i možda ponovo zadobila Banderasovu pažnju i ljubav.

Nažalost, ove operacije su vremenom postale invazivne i ujmesto da joj pomognu, dodatno su je unakazile. Javnost je počela da primjećuje drastične promjene u njenom izgledu, a komentari nisu bili blagi. Ljudi su smatrali da je Melani pretjerala sa operacijama i da više ne liči na sebe. Njeno lice, nekada prirodno i svježe, sada je izgledalo zategnuto i neprirodno.

Ono što je posebno tragično u ovoj priči jeste da su Melanini kompleksi i nesigurnosti, podstaknuti Banderasovim ponašanjem, doveli do toga da izgubi onu prirodnu ljepotu po kojoj je bila prepoznatljiva. Operacije koje su trebale da joj vrate samopouzdanje i mladolik izgled, umjesto toga su postale simbol njenog bola i patnje.

Melani Grift je bila ikona ljepote, ali su unutrašnji demoni i spoljašnji pritisci doveli do toga da potraži utjehu u estetskoj hirurgiji, sa tragičnim posljedicama.

Dok ga je najljepša na svijetu tješila, on je varao: Sada se izobličila operacijama
Dok ga je najljepša na svijetu tješila, on je varao: Sada se izobličila operacijama