Novak Đoković potvrdio je u četvrtak da je operirao desno koljeno koje je ozlijedio na French Openu i da je operacija "dobro prošla".

Dvasetčetverostruki osvajač Grand Slam turnira. Đoković je bio prisiljen povući se uoči četvrtfinala Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda nakon što je snimka otkrila potrgani medijalni menisk u desnom koljenu.

- Proteklih dana morao sam donijeti neke teške odluke nakon što sam zadobio puknuće meniskusa tokom zadnjeg meča - objavio je na društvenim mrežama.

- Još uvijek sve obrađujem, ali sretan sam što vas mogu obavijestiti da je operacija prošla dobro. Jako cijenim tim liječnika koji su bili uz mene, kao i ogromnu podršku koju sam dobio od svojih obožavatelja - poručio je Đoković.

Ovaj 37-godišnjak nije spomenuo hoće li biti spreman za sudjelovanje na Wimbledonu koji počinje 1. jula, ali je dodao da će "dati sve od sebe da bude zdrav i spreman za povratak na teren što je prije moguće".

Đoković se povukao s French Opena nakon pobjede u meču od pet setova protiv Francisca Cerundola i okrivio "skliske" terene Roland Garrosa za pogoršanje problema.