Ne samo da je odličan kao ukusan začin, peršun će cijelom interijeru dati onaj karakterističan mirisni ugođaj.
Ova višegodišnja biljka može izrasti od 60 do 90 centimetara, ovisno o tome u kojim uvjetima raste. Možete ga bez problema uzgajati kod kuće, a važno je jedino da ga ne držite u neposrednoj blizini radijatora ili rashladne klime.
No, jeste li znali da postoji genijalan trik s peršinom kojeg bi svaka domaćica trebala znati. Naime, ako ste se ikada pitali kako održati svježinu peršuna, postoji vrlo jednostavan način kako to postići.
Postupak je sljedeći: ulijte vodu u posudu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun koji ćete tako i očistiti. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršun. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršun.
Staklenku obavezno morate čuvati u frižideru. Tako pripremljen peršun možete čuvati u frižideru do čak mjesec dana koji će kada ga konačno budete izvadili i koristili biti i dalje svjež i imati primamljiv okus i aromu.