Humanitarni fond Atlanta svake godine u BiH donira više od 700.000 KM, uz podršku Bošnjaka iz cijele Sjeverne Amerike, a za ulaganje u obrazovanje investiraju 270.000 KM, a ostatak od 430.000 doniraju socijalno ugroženom povratničkom stanovništvu koje ispunjava uslove fonda.

Zajednica Bošnjaka Džordžije, Humanitarni fond Atlanta, vjerni donatori naše emisije, ovom prilikom dodijelili su i zlatnu plaketu Hayat Televiziji za emisiju 'Ispuni mi želju', za dugogodišnju saradnju i nesebičan doprinos i zajedničku realizaciju humanitarnih projekata.

Humanitarni fond Atlanta dodijelio zlatnu plaketu Hayat TV i emisiji 'Ispuni mi želju'

''Kada smo krenuli prije 14 godina sa radom, lično ja kao čovjke koji je stao iza ovoga, nisam znao da ćemo nešto ovako napraviti i da ćemo uspjeti, mislio sam da će biti to na mnogo manjem nivou, ali evo hvala Allahu dž.š. i našim donatorima s kojima smo uz transparentan rad uz pošten rad i iskren dogovor prema našim ljudima u BiH i našim donatorima mi smo tu gdje jesmo. To je jedan od razloga zašto mi pokušavamo da što više djecu obradujemo i da nestanemo na ovom putu i da istrajemo''- ističe Fadil Cvrk, predsjednik Humanitarnog fonda ''Atlanta''.

Fond ''Atlanta'' od 2010. godine do danas ima kontinuiranu misiju i viziju u koje je utkana svjetlost i nada za one kojima je to potrebno i čiji je život postao drugačiji upravo zahvaljujući njima.

U ime emisije 'Ispuni mi želju' zahvaljujemo od srca našim vjernim donatorima, gledaocima iz Atlante, Zajednici Bošnjaka Džordžije na podršci i svim humanim djelima. Čast je iz emisije u emisiju pročitati ime ovog fonda sa željom da još mnogo godina sarađujemo u misiji humanosti.

(T.Zerdo)