Konobarica A.T. iz mjesta Gornji Karajzovci u Bosanskoj Gradišci, osumnjčena je da je lažno prijavila krivično djelo razbojništvo u kojem je ukradeno 800 KM.

Naime, policijskoj stanici Nova Topola, noćas oko 01.50 sati oštećena je prijavila razbojništvo a postupajući po prijavi utvrđeno je da je ona iz kase kafića u Srpcu u kojem je zaposlena, uzela novac i potrošila.

- Na osnovu niza preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška su utvrdili da je A.T. iz mjesta Gornji Karajzovci, grad Bosanska Gradiška, otuđila novac iz kase u ugostiteljskog objektu gdje je zaposlena kao ugostiteljski radnik i isti potrošila na području grada Bosanska Gradiška, te lažno prijavili da joj je isti otuđen, odnosno lažno prijavila krivično djelo razbojništvo.

Prema nezvaničnim informacijama Nezavisnih, djevojka je pazar prokockala, a policiji je prijavljeno da su je razbojnici opljačkali, dok se vraćala kući.

Međutim, policiji je njena priča bila sumnjiva i ubrzo je otkriveno šta se u stvari dogodilo, što je ona i priznala.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv lica A.T. podnese izvještaj za krivična djela krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela.