Pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, posljednje Kur'anske sure napamet proučio je Mudžahid Smajlović iz Živinica i tako stekao titulu hafiza Kur’ana Časnog.

“Najsretniji bih bio da su se svi našli u mojoj situaciji, djetinjstvo mi je bilo ispunjeno druženjem sa Kur’anom. Roditelji nisu štedjeli ni vremena ni resursa u nastojanju da mi usade ljubav prema Božijoj knjizi, još tad ukazujući na recept uspjeha koji leži upravo u njenim redovima. Kako god, govorim u nadi da će mnoga srca, kako starija tako i mlađa, pronaći motiv u ovome i učiniti Kur’an neizostavnim dijelom njihove životne jednačine. Nažalost, obaveze i generalno način života vremenom su me udaljile od pomenutog. Sve do prije tri godine, kada sasvim slučajno i usput, slušajući sam naučio suru Ta-ha. Hvala Allahu koji mi je olakšao…” kazao je hafiz Smajlović.

Kazao je da je neopisiv osjećaj kada vide ponosne roditelje i zajednicu.

"Uložili su mnogo u mene dok sam bio dječak, a odužit im se planiram upravo kroz rad sa generacijama koje dolaze" – kazao je.

Pred Komisijom hafiz Mudžahid hifz je polagao 15 dana, a na kraju je istaknuto da je bila milina slušati ga svih tih dana.

(Binfo)