Iz MUP-a Tuzlanskog kantona oglasili su se saopćenjem nakon jučerašnje drame u Tuzli.
- PS Zapad je 08.06.2024.godine, oko 19,45 sati zaprimila više prijava građana iz naselja Miladije, u kojima se ukazivalo da je jedno lice iz istog naselja, na različite načine, pa čak i upravljajući vozilom, (kojom prilikom je oštećeno jedno vozilo) uznemirilo građane.

S tim u vezi policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući određene mjere i radnje, identifikovali lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E.S.(1982) iz Tuzle – navode iz policije.
Dodaju da je oko 22.45 sati, E.S. je pronađen i stavljen pod kontrolu, nakon čega mu je oduzeta sloboda zbog KD iz člana 362 KZ F BiH - Nasilničko ponašanje. Sve potrebne mjere i radnje poduzimaju se po uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a nakon kriminalističke obrade isti će u skladu sa ZKP F BiH biti predat postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje - saopćeno je iz MUP TK.

Podsjećamo da je uhapšen Elvis Selimović. On je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i slupao dva vozila te pobjegao.
Potraga za njim je trajala nekoliko sati, a zbog toga je bio blokiran i grad. Riječ je o osobi koja je od ranije poznata policiji.