U nastavku operativne akcije "META III" policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati, vrše istovremene pretrese na 3 lokacije na području Zenice, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

- Kako smo već informisali javnost, radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "META", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH- navodi se u saopćenju.

Aktivnosti u okviru akcije "META III" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Prilikom pretresa, 4 lica koja su meta akcije su stavljena pod kontrolu i lišena slobode. U toku je njihovo sprovođenje u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada. Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.