Mladić Semir Šabić iz Zenice u posljednjih mjesec dana pretučen je dva puta. Prvi napad na njega desio se na benzinskoj pumpi 11. maja, dok se drugi napad desio prošle sedmice.

Semir tvrdi da su ga napali pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

On se oglasio na svom Facebook profilu pozivajući nadležne da odgovaraju.

- Jadnik Babić se policiji žalio da ga uznemiravam, patrola mi dolazi i policajac koji me poznaje, naziva me mojim imenom i prezimenom i traži ličnu kartu radi identifikacije, iako mi identitet zna. Ličnu kartu u tom momentu nisam imao kod sebe, gdje policajac na motorolu poziva pojačanje i dolaze još dvije patrole, dok ja mirno sjedim, kao da sam višestruki ubica, a ne običan građanin kome se svakome može desiti da zaboravi i nema kod sebe ličnu kartu. Momak, policajac, kojeg nikad neću zaboraviti, izlazi iz presretača marke Škoda, prilazi mi, i pored svih svjedoka mojih prijatelja, udara šakom u predio lijeve strane glave, gdje od udarca padam na tlo i na trenutak se gubim. Potom moji prijatelji počinju da galame i uzvikuju da me nedužnog i bez ikakvog razloga udara. Nakon čega dok ležim bespomoćan na podu, njih 4-5 policajaca skaču na mene i koljenima me pritišću za svaki dio tijela i vezivaju me kao psa - piše Šabić.

Nakon toga, kako navodi, horor se nastavlja u pritvorskoj jedinici gdje je u službenoj zabilješci napisano da je htio pobjeći, što nije istina.

- 18 sati sam sa kateterom za urin proveo u pritvorskoj jedinici bez kapi vode i hrane. Promukao sam od dozivanja, nepoznati policajac je često dolazio do vrata moje ćelije i slao mi poljupce kao još jedan vid psihičkog maltretiranja. Horor se završava tek nakon 20 sati provedenih iscrpljen i kao invalid sa katetetom u sebi koji mi nisu ni dali da ispraznim jer je bio pun - piše Semir.

Nakon ova dva incidenta oglasila se i Semirova majka koja je željela ispričati svoju stranu priče.

Kazala je da Semir odlazi iz Bosne i Hercegovine, jer se više ovdje ne osjeća sigurno.

Ističe da je njen sin dobrovoljni darivatelj krvi, vatrogasac, dobrovoljni darovatelj trombocita. Najteže joj je palo kad ju je još u zimu Semir nazvao i kroz suze tražio novac da mu pošalje, jer ga je supruga Melisa pretukla i nije mu dala izaći iz stana. Navodi da je tad skočio sa balkona na drugom spratu.

- Ja sam potom odmah nazvala Melisinu majku Behiru i kažem joj da ode do Melise i Semira, da Semir plače, kaže mi da ga je Melisa pretukla, na što je odgovorila, da nije zaslužio ne bi ga pretukla. Krio je do tad i tu veče se otvorio, da ona njega stalno tuče. Moje zdravlje se pogoršava i završavam u bolnici. Moj sin iskreno do tih batina je uvijek o bajnom braku pričao, kako joj je uzeo Melisi novi iPhone od 2100KM, a njenom bratu za rođendan novi playstation 5 koji je tada koštao oko 1.500 KM - govori ogorčena majka.

Kaže da je drugi stres doživjela kad joj sin završava u ćeliji 18 sati bez hrane i vode sa kateterom (koji sad nosi već mjesec dana).

Nakon toga doživljava novi šok kad saznaje da je njena bivša snaha Semira ostavila bez ikakvih primanja dok je u bolnici jer je zatražila da mu se račun blokira zbog alimentacija, iako je on na bolovanju duži vremenski period.

- Njegovo zdravstveno stanje se mnogo pogoršalo u posljednje vrijeme poslije premlaćivanja od strane Melisinog dečka, što mene dodatno brine hoće li moj sin ikada moći bez katetera živjeti. Samo da napomenem još na kraju kada sam neki dan zvala Melisinog oca Nermina da popričam rekao mi je, sad ja uzimam u svoje ruke sve, a sina ću ti strpati u zatvor. Ovo je meni kao majci jako teško podnositi. Neka je Nermin privatnik i milioner, i neka plaća i dalje. Ima onaj gore koji sudi, neka im sudi pravedno, kad je već sistem zakazao - zaključuje Semirova majka.