N. Š. (42) uhapšen je u Beogradu (Srbija)zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo. On se sumnjiči da je svojoj supruzi Sonji R. nanio više udaraca od kojih je preminula.

-Kako se sumnja, on je sinoć u stanu na Voždovcu, nevjenčanoj supruzi (50) nanio više udaraca od kojih je ona preminula - navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se ističe, na osnovu naloga tužioca, tijelo žene je prevezeno na Institut za sudsku medicinu gdje će se, obdukcijom, utvrditi tačan uzrok smrti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Podsjetimo, sinoć je oko 22 sata upućen poziv Hitnoj pomoći, najvjerovatnije od N. Š. i navedeno je da je Sonji pozlilo i da je izgubila svijest. Ljekarske ekipe su brzo stigle na lice mjesta u stan u naselju Medaković 3 i dugo su pokušavali da reanimiraju Sonju, ali nažalost nisu uspjeli.

Tada su na tijelu uočene povrede. Naređena je obdukcija, kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

Komšije sa kojima su reporteri Telegrafa razgovarali rekle su da su Sonja i njen partner djelovali kao skladan par i da ništa nije slutilo da je bilo problema među njima.

Ipak, u posljednje vrijeme su je slabije viđali sa njim.

-Ovdje radim već godinama i stalno sam ih viđala zajedno. Djelovali su kao divan i skladan par. Međutim, u posljednje vrijeme primijetila sam da Sonja dolazi u radnju bez supruga. Pitala sam je gdje joj je dragi, a ona mi je kratko rekla da nisu više zajedno - rekla je naša sagovornica.

Komšije su navele i da sinoć ništa čudno nisu čuli iz Sonjinog stana.