Otac petero djece poginuo je protekle nedjelje u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Đakova u Hrvatskoj nakon vlastite svadbe. Tridesettrogodišnji muškarac poginuo je nakon što je s automobilom, kojim je upravljao, sletio s ceste, piše Jutarnji list.

Tragično preminuli muškarac iza sebe ostavio je trudnu suprugu i petero maloljetne djece od kojih je najstarijem 10 godina, a nesreća se dogodila samo dan svadbgenog veselja koje on i supruga nisu imali kada su se prije nekoliko godina vjenčali kod matičara.

U subotu su slavili sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima, a nedjelja je u njihov dom donijela tugu i bol.

- Uviđajem, koji su obavili policijski službenici Policijske stanice Đakovo, utvrđeno je da je do saobraćajne nesreće došlo na način da je vozač automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio s ceste usljed čega je došlo do višestrukog prevrtanja te zaustavljanja vozila na oranici. Tridesettrogodišnji vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja je poginuo. Tijelo vozača je po nalogu zamjenika općinskog državnog tužilaštva u Osijeku prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju - saopćili su iz PU Osječko-baranjske o okolnostima ove tragedije.