Fudbaleri Srbije su grupnu fazu na Evropskom prvenstvu okončali na posljednjem mjestu u grupi, posle večerašnjeg remija sa Danskom.

Nažalost, Orlovi su tako završili svoj put na Evropskom prvenstvu, a sada se novinarima obratio selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi:

"Pa, idemo kući, vjerovatno idemo kući… Ostaje razočaranje zbog rezultata, nismo uspjeli da napravimo taj korak koji nam je falio. Meč je bio izjednačen, tražila se jedna šansa, jedan gol. Nije nikakva tragedija, ja sam ponosan za ove momke. Nismo bili vreća za udaranje. Grupa je bila izjednačena, ne vidim nikakvu tragediju! Treba da budemo ponosni, zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci, to mnogo znači - rekao je Piksi na početku izlaganja.

Upitan je Piksi o ubačenim čašama nakon utakmice od strane srpskih navijača.

"Molim vas postavite mi pitanje o utakmici. Nije moj posao da se bavim čašama.

U drugom poluvremenu viđena je jedna sporna situacija, kada je Mitrović u protivničkom šesnaestercu pao na teren poslije kontakta sa rivalom.

"Teško je sa klupe vidjeti i znati šta se tačno dogodilo. Vidio sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osjećaju i misle drugačije od sudija.

Hoće li Piksi i dalje ostati selektor Srbije, pitali su novinari?

"To nije pitanje za mene, niti klauzula u ugovoru nema. Da bi me bolje razumio, nemam čega da se stidim. Idem uzdignute glave. A to što se nisi kvalifikovao za drugu rundu? Kakve to veze ima, to je sport. Gdje je to bilo da nismo dali sve od sebe. Jedan strahovit napredak u defanzivi. Svaki dan smo radili na tome i izgleda smo uspjeli. Nema razloga za bilo kakvom tragedijom, niti je ovo tragedija.

Govorio je Piksi o zvižducima navijača.

"Pa i ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljuibe. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je posle 24 godine na Euru, to što neko misli da smo bogom dani i da ćemo svakog da pobijedimo, to su navijačke strasti. Pružili smo sve što smo mogli, ne možemo nikoga da krivimo. Da li se igrači nisu borili, mislim da jesu? Da li su dali sve od sebe? Mislim da jesu. Da li sam ja dao sve da taj tim izgleda dobro. I to je tako.