FK Velež objavio je kako je završio posao sa dovođenjem Tonćija Mujana kao novog pojačanja za sljedeću sezonu.

Tonći Mujan rođen je 19. jula 1995. godine u Šibeniku, Republika Hrvatska.

Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama splitskog Hajduka, gdje je i prošao sve uzrasne kategrije, te debitovao za prvi tim “Bilih” 2013. godine. Njegovo fudbalsko znanje i talenat prepoznato je i od strane selektora omladinskih reprezentacije Hrvatske, za čije je selekcije upisao ukupno 23 nastupa, postigavši 6 golova.

Godinu dana nakon debija u dresu splitskog tima odlazi na posudbu u Španiju i to u redove slavnog Deportiva iz La Corune gdje je nastupao za njihov B tim. Po povratku u Hajduk nastavlja skupljati vrijedno seniorsko iskustvo, najprije u NK Zadar, a potom odlazi i u Sloveniju gdje je igra za NK Krško.

Odlična sezona na stadionu Matija Gubec donosi mu transfer u Domžale sa kojim igra kvalifikacije za Europa ligu i gdje ostaje sve do sredine 2021. godine. Osim pomenutih klubova igao je i u našoj ligi za NK Široki Brijeg, te turski Umraniyespor, a karijera profesionalnog fudbalera odvela ga je čak i do dalekog Vietnama gdje se okrunio dvostrukom krunom osvojivši titulu šampiona i Kupa.

Sredinom 2023. godine vraća se na naše prostore, ali ovoga puta u dres podgoričke Budućnosti. U sezoni iza nas za “Plavo bijele” na stadionu Pod Goricom upisao je 25 nastupa postigavši 4 gola uz 4 uspješne asistencije.