Džejson Toten, njegova vjerenica Sijera Robert i njihovo dijete su u subotu otišli u centar za divlje životinje "Fosil Rim" u Glen Rouzu u Teksasu kako bi krenuli u obilazak divljih životinja, međutim njihov izlet se oteo kontroli kada su htjeli da nahrane žirafu.

U ovom centru za divlje životinje posjetiocima je dozvoljeno da se provozaju kroz stazu kako bi bolje pogledali i nahranili divlje životinje, pa je tako dvogogdišnja Pejsli Toten sjedila u zadnjem dijelu automobila sa svojom majkom i hranila žirafe, međutim u jednom trenutku čini se da se jednoj od žirafa malena djevojčica jako svidjela te ju je zgrabila za majicu i podigla u vazduh.

Trenutak je kamerom uhvatila sama majka ali i posjetioci koji su bili u kolima iza njih.

-Dok sam se okrenuo ona je pokupila naše dijete. Bio je to pravi šok. Mislim da mi je srce stalo - rekao je Džejson Toten, Pejslijev otac koji je vozio auto.

"Sve je bilo kao neki usporeni snimak"

Kako se može vidjeti na snimku, kada je vidjela šta se dešava i da je njena djevojčica u vazduhu, majka je brzo povukla ka sebi tako da je žirafa na kraju pustila djevojčicu koja na sreću nije pretrpjela nikakve povrede.

-Bila je u vazduhu, ja sam je povukla a onda ju je i žirafa pustila. Tada je počela da pada ali sam je ja brzo uhvatila. Bilo je kao neki usporen snimak - ispričala je Robert.

Prema pravilima centra, na njihovom sajtu piše:

-Tokom vožnje samo se žirafe mogu hraniti ručno. Ovo je za vašu bezbijednost, jer druge životinje mogu da ugrizu.

Korbin Maksi, stručnjak za divlje životinje, rekao je da je žirafa koja je pokupila djevojčicu vjerovatno bila prijatna za interakciju sa ljudima i da vjeruje da nije imalo mjesta panici.

-To je žirafa koja je navikla da jede od posjetilaca. I ono što se desilo jeste da je dijete držalo kesu sa hranom jako blizu sebe te se žirafa nagnula da uzme. A onda je, vjerovatno, uzimajući kesu sa hranom, slučajno zgrabila i majicu djevojčice - rekao je Maksi.

Centar više ne dozvoljava vožnju bez vodiča

Centar za divlje životinje "Fosil Rim" izdao je saopštenje u kome je navedeno da će biti preduzete sve mjere da se sličan incident ne dogodi u budućnosti.

-Nedavno smo obaviješteni o incidentu sa jednom od naših žirafa koji se dogodio proteklog vikenda. Iako se ovakav incident nikada ranije nije dogodio, preduzimamo hitne mjere kako bismo bili sigurni da se ponoviti. Bezbijednost naših gostiju i životinja nam je uvijek od najveće važnosti. Zbog toga "Fosil Rim" više neće dozvoljavati gostima da se voze kroz park svojim automobilima. Nudimo razna iskustva pod vodstvom stručnog osoblja, tako da gosti mogu nastaviti da imaju nezaboravne susrete sa životinjama i da podrže našu misiju spašavanja ugroženih i ugroženih vrsta.

Porodica Toten rekla je da nema zle volje prema centru za divlje životinje i da planiraju da se vrate u park u budućnosti.

-Žirafa je samo pokušavala da dobije hranu i dobila je malo više nego što je očekivala - rekao je Džejson Toten.