Sarajevski odgovor na lošu lokalnu politiku i rukovođenje općina danas su predstavili SDA, DF i Stranka za BiH. Zajedničkim snagama će ući u političku arenu protiv kandidata Trojke.

Predstavili su svoje kandidate, a među njima su kantonalni i federalni zastupnici s političkom pozadinom. Poručuju - ovo je samo početak.


Zajedničkim snagama, ujedinjeni protiv loše lokalne vlasti - sarajevski odgovor na lošu politiku udruženo su predstavili SDA, DF i SBiH. Ovo su njihovi zajednički kandidati za predstojeće lokalne izbore.

Ovo je početak jedne snage koja se zasniva na povjerenju. Ovo je dobar iskorak i uvertira za Izbore 2026. godine. Pet općina se brani, a cilj je preuzeti upravljanje i u preostale četiri općine.

Na naše pitanje - šta je s NES-om u ovoj kalkulaciji, dobijamo odgovor da su dobili poziv da se priključe, ali su imali prevelike apetite.

Iz dana u dan politička križaljka će biti jasnija. Ono što znamo definitivno jeste da će Ilijaš i Hadžići dobiti nove načelnike, jer se dosadašnji načelnici, Fazlić i Ejubović, povlače s ovih pozicija.

(E.Ahmetašević)