U Sarajevu će se u nedjelju 9. juna održati spektakularni događaj Red Bull Showrun koji će na ulice glavnog grada dovesti pobjednički Red Bull Racing bolid, ali i druge zabavne sadržaje za mnogobrojne posjetitelje i gledatelje.

Glavni dio programa će početi u 14:00 sati, kada će se nizati nastupi najvećih zvijezda showa, a to su istinski “čarobnjak” na motociklu Arunas Gibieža, njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers u svojim moćnim drift automobilima te legendarni britanski F1 vozač David Coulthard, koji će voziti Red Bull Racingov F1 bolid RB7.

Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja adrenalina za koje Red Bull sprema bogat program i iznenađenja.

Sarajevo će u narednim danima biti domaćin jedinstvenog događaja, kakav se rijetko može vidjeti,a centar zbivanja u nedjelju 9. juna bit će dionica između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijinog Dvora.

Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara. U zonu održavanja je zabranjen unos pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže te drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje.

(K. Priganica)