Dvije osobe iz Banja Luke uhapšene su zbog više krađa u novoj policijskoj akciji policijskih službenika Policijske uprave Banja Luka, u saradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad.


– Ove osobe, inicijala R.K. i R.M., su osumnjičene da su od 20. maja do 13. juna na području Banja Luke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinile više krivičnih djela krađe, te da su oštećenim pričinile materijalnu štetu od oko 5.000 KM – saopćili su jutros iz PU Banja Luka.

Uhapšen dvojac iz bh. grada zbog krađa, policija pronašla i oduzela tele, jagnje…

U operativnoj akciji kodnog naziva “Stočar”, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policija je jučer pretresla kuću, pomoćne objekte i pokretne stvari koje koristi R.K.

Tada je pronađena i oduzeta sitna stoka, odnosno tele i janjad, građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

– U toku je kriminalistička obrada navedenih osoba, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv R.K. i R.M. bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – navedeno je u saopćenju.