Kamera je zabilježila užasavajući trenutak kad životinja teška više od 900 kilograma gazi čovjeka u safari parku u južnoj Indiji. Slon, koji je star 53 godine, napao je dresera koji ga je prije toga nekoliko puta udario štapom od bambusa pokušavajući da ga priveže.

Na snimku se vidi kako slon obara čovjeka, gazi preko njega, a na kraju ga podigne surlom i baci na zemlju. Vidi se i drugi čovjek koji pokušava da natera slona da se skloni. Dreser, koji je imao 62 godine, preminuo je na mjestu. Vlasti su hitno zatvorile safari park.

"Zatvaranje parka je neophodno da bi se osigurala bezbijednost i dobrobit slonova i da bi se istražila sva potencijalna kršenja propisa u vezi sa safarijem slonova", saopštile su lokalne vlasti.

Američku turistkinju ubio je nedavno u Zambiji slon koji ju je izvukao iz vozila i zgazio! Džulijana Gle Turno (64) iz Novog Meksika bila je sa grupom turista koja se zaustavila u blizini mosta Maramba u Livingstonu posmatrajući krdo slonova kad ju je jedna od životinja iznenada napala.