Nesreća u radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića dogodila se u utorak u tuzlanskom naselju Dokanj.

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji.

U ovoj tragediji život je izgubio Samir Mujanović među svojim sugrađanima poznat kao Ćame. Dženaza će se obaviti sutra 17:30, a Samir će biti ukopan na gradskom mezarju „Flos“. Iza njega su ostali ožalošćeni: majka Ćerima, brat Eneas, sestra Enisa, snahe Merana i Lejla, bratići, sestrići, brojna rodbina i prijatelji.

Podsjetimo, Policijska stanica Istok je u obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je s objekta pao radnik.

- Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt - objavili su iz MUP-a TK.

Dežurna tužiteljica u saradnji s istražiteljima OKP PU Tuzla je obavila uviđaj, a na terenu je bio i vještak zaštite na radu.

- Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti - naveli su iz Tužilaštva TK.