Novak Đoković igrat će na Wimbledonu nakon što je izvučen na žrijebu, uprkos zabrinutosti za njegovu kondiciju nakon povlačenja sa Otvorenog prvenstva Francuske.Sedmostruki šampion All England Cluba bio je primoran da se povuče uoči svog četvrtfinala na Roland Garrosu protiv Caspera Ruuda nakon što je pokidao medijalni meniskus u desnom koljenu.


Srpski teniser je ranije izjavio da će igrati na Wimbledonu samo ako bude dovoljno spreman da se "bori za titulu"


"Nisam došao ovdje da igram nekoliko kola". Ako znam da mogu da igram blizu svog maksimuma ili na maksimumu, onda ću igrati. Ako ne, onda ću nekom drugom dati priliku da igra.Zaista ću igrati samo ako znam da sam u stanju koje je dovoljno dobro da odem daleko na turniru i borim se za titulu, tako da je to uslov." Rekao je Novak uoči žrijeba.


Đoković, koji je osvojio 24 grand slama, stigao je do finala Wimbledona u poslednjih pet godina, izgubivši u uzbudljivom meču u pet setova prošle godine od Carlosa Alcaraza.Đoković će u prvom kolu igrati protiv 27-godišnjeg Čeha Vita Koprive.Kasnije će pokušati da osvoji neuhvatljivu zlatnu olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, koje počinju 26. jula.