Snimak nove zastrašujuće avionske nesreće pokazuje kako se avion na letu "Er Kanade" zapalio samo nekoliko trenutaka nakon polijetanja sa piste.

Naime, na snimku koji se dijeli društvenim mrežama vidi se let aviona Boeing 777 "Er Kanade" kako polijeće sa aerodroma "Pirson" u Torontu 5. juna.

Posjetioci aerodroma su gledali kako avion odlazi, a potom kreće da gori niotkuda, počevši od repa aviona, nakon male eksplozije. Svjedoci na zemlji mogli su da vide višestruke bljeskove svjetlosti skoro odmah nakon što je avion poletio.

- Zapalio se motor! - može se čuti kako jedna osoba govori u pozadini.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije "Er Kanada", u avionu Boing 777, koji je krenuo ka Parizu, bilo je oko 400 putnika, prenosi portal "CP24".

Predstavnici kompanije rekli su da je do požara došlo zbog problema sa kompresorom motora koji je primorao posadu da prerano prizemlji avion oko 30 minuta nakon polijetanja.

- Nakon što je avion sletio, pregledan je od strane vozila za reagovanje na aerodromu u skladu sa normalnim operativnim procesima, i sam je doletio do kapije - rečeno je iz aviokompanije za "CP24".

Avion je napustio kapiju u 20:46 sati po lokalnom vremenu, ali je kružio nazad i sletio na isti aerodrom u 21:50, navodi "FlightAware" za praćenje letova.

Poznato stanje putnika

Boeing koji je učestvovao u incidentu neće biti ponovo korišten dok ne bude pregledan i popravljen.

- Avion će biti povučen iz upotrebe radi dalje procjene od strane naših stručnjaka za održavanje i inžinjering - rekli su predstavnici "Er Kanade".

Niko od 389 putnika na letu nije povrijeđen.

Ovo je drugi avion za samo dve sedmice koji je morao naglo da se vrati na aerodrom "Pirson" nakon polijetanja, navodi "Global News". Let od 27. maja između Toronta i Delhija u Indiji takođe je imao problem sa motorom koji je primorao avion da promijeni rutu.