Legenda kaže da će daljinski upravljač za sve vrste uređaja duže trajati ako ga obložite folijom.

Ovaj koristan izum osmislio je Eugene Polley, koji je radio u kompaniji Zenith Electronics 47 godina kao inženjer.

Javnosti ga je predstavio 1955. godine pod imenom Flash-Matic, koristeći svjetlost kao izvor energije. Pre njegovog izuma, pokušavali su da naprave daljinski upravljač povezan kablom sa televizorom, ali to je bilo neuspješno.

Zanimljivo je da je glasnogovornik Zenith Electronicsa nakon Polleyjeve smrti rekao da je on uvijek uz sebe imao svoj prvi daljinski upravljač.

Zašto je zapravo mudro držati daljinski upravljač u foliji?

1.Djeca ga neće isprljati

Folija je odlična za one koji vole da jedu i mijenjaju programe. Na ovaj način će hrana ostati na foliji koju je kasnije lako očistiti. Ovo je naročito korisno ako imate djecu.

2. Bolje radi

Daljinski upravljači su produktivniji kada su prekriveni folijom. Tek tada ćete shvatiti da vam rade tasteri za koje niste ni znali da postoje.

3. Baterije će duže trajati

Baterije traju i do tri puta duže nego inače kada je daljinski obložen folijom. Ova informacija može biti korisna svima koji su lijeni da menjaju baterije kada prestanu da rade.

4. Štiti od padanja mrvica među tastere

Ako daljinski stoji na stolu dok jedete, lako je moguće da među tasterima završi poneki komadić hljeba. Onda ćete morati čačkalicom da vadite te mrvice, ali ako imate foliju, to se neće dešavati.

5. Životinje ne vole foliju pa će tako zaobići i vaš daljinski

Ako imate kućnog ljubimca, stavljanje folije na daljinski će vam biti posebno korisno. Koliko puta je vaš pas odneo daljinski i sakrio ga negdje u kući? Ovako ćete tome stati na kraj, jer se folija vašem psu nikako neće svidjeti.