Sastojci:
500 gr kora
400 gr špinata
1 kašika ulja za podmazivanje pleha
3 jaja
200 gr sira
180 gr grčkog jogurta
1 kašičica soli
100 ml ulja
100 ml vode
Priprema:
Špinat dobro operite i uklonite stabljiku. Poređajte listove jedan na drugi i isijecite ga na tračice, pa ga ostavite sa strane.
Umutite jaja, dodajte so, grčki jogurt i sir. Kada se sve fino sjedini, dodajte špinat.
U zasebnoj posudi pomiješajte ulje i vodu.
Pleh premažite sa malo ulja i stavite jednu koru, pa je namažite kašikom preliva napravljenim od ulja i vode. Odozgo stavite još jednu koru i ponovite postupak.

Preko druge kore stavite tri kašike fila od špinata, pa odozgo stavite dvije kore koje ćete takođe premazati vodom, uljem i filom.
Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Posljednje dvije gore prelijte vodom i uljem.
Pitu pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.