Sastojci:

500 gr kora
400 gr špinata
1 kašika ulja za podmazivanje pleha
3 jaja
200 gr sira
180 gr grčkog jogurta
1 kašičica soli
100 ml ulja
100 ml vode

Priprema:

Špinat dobro operite i uklonite stabljiku. Poređajte listove jedan na drugi i isijecite ga na tračice, pa ga ostavite sa strane.

Umutite jaja, dodajte so, grčki jogurt i sir. Kada se sve fino sjedini, dodajte špinat.

U zasebnoj posudi pomiješajte ulje i vodu.

Pleh premažite sa malo ulja i stavite jednu koru, pa je namažite kašikom preliva napravljenim od ulja i vode. Odozgo stavite još jednu koru i ponovite postupak.

Idealna kada nemate vremena: Pita sa sirom i špinatom od gotovih kora

Preko druge kore stavite tri kašike fila od špinata, pa odozgo stavite dvije kore koje ćete takođe premazati vodom, uljem i filom.

Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Posljednje dvije gore prelijte vodom i uljem.

Pitu pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.