Sastojci:
1 veći pileći file
salama
nekoliko kriški sira gaude ili edamer
brašno, jaja, mlijeko i prezla
so
krompir
gljive ili povrće po izboru
Priprema:
1. Pileće filete izrezati na tanje šnicle, malo istući i posoliti, na njih staviti krišku sira i salame i lagano zarolati, po potrebi fiksirati čačkalicom.
2. U jedan tanjir staviti malo brašna, u drugi umutiti jaje sa malo mlijeka i soli a u treći prezlu.
3. Rolnice valjati prvo u brašno, pa jaja i na kraju u prezlu i redati u tepsiju.
4. Krompir oguliti i isjeći na tanje kriške, kako bi se krompir ispekao a rolnice ne bi prepekle (zato su bolje rolovane jer se neće tako brzo isušiti), staviti soli i vegete, ulja i gljive i sve fino poredati po tepsiji.
5. Peći na 220 stepeni dok sve fino ne porumeni. I rolnice treba blago pouljiti. Uz to ide fino salata.
Prijatno