Sastojci:

1 veći pileći file

salama

nekoliko kriški sira gaude ili edamer

brašno, jaja, mlijeko i prezla

so

krompir

gljive ili povrće po izboru

Priprema:

1. Pileće filete izrezati na tanje šnicle, malo istući i posoliti, na njih staviti krišku sira i salame i lagano zarolati, po potrebi fiksirati čačkalicom.

2. U jedan tanjir staviti malo brašna, u drugi umutiti jaje sa malo mlijeka i soli a u treći prezlu.


3. Rolnice valjati prvo u brašno, pa jaja i na kraju u prezlu i redati u tepsiju.

4. Krompir oguliti i isjeći na tanje kriške, kako bi se krompir ispekao a rolnice ne bi prepekle (zato su bolje rolovane jer se neće tako brzo isušiti), staviti soli i vegete, ulja i gljive i sve fino poredati po tepsiji.

5. Peći na 220 stepeni dok sve fino ne porumeni. I rolnice treba blago pouljiti. Uz to ide fino salata.

Prijatno