I ovog Bajrama Hayat televizija je za vas pripremila bogat cjelodnevni program, prepun ljubavi, topline i zajedništva.

Bajramski ručak je vrijeme kada se okuplja porodica, kada bismo svi trebali da budemo zajedno za okruglim stolom. U našem 'Bajramskom ručku' ugostili smo mnoge goste sa kojima smo govorili o raznim temama.

Druženja ostaju dio tradicije: Hayat TV na 'Bajramskom ručku' okupio brojne goste

- Kod mene je ručak čitave porodice. Prestala sam se buniti. Mislila sam da svaka kuća treba da bajramuje. Stvarno bude lijepo – rekla je prof. dr. Mevlida Serdarević.

Za bajramski ručak danas su se pobrinuli Almasa i Miran. Kurban-bajram daje specifičan izazov za našeg chefa.
- Ne možemo bježati od toga što moderno vrijeme nosi, ali i ne možemo zaboraviti ono od čega smo potekli – poručio je Miran, te pojasnio da će i današnje jelo biti u skladu sa tim.

Druženja ostaju dio tradicije: Hayat TV na 'Bajramskom ručku' okupio brojne goste

Adnan Muftarević, arheolog, čuva od zaborava brojne historijske trenutke. Prenosi razne informacije novim naraštajima. Danas nas je odlučio počastiti svojim prisustvom u našem Bajramskom programu.

- Nadam se da vodimo računa o našoj zemlji i našoj prošlosti. Ako vodimo računa o prošlosti onda vodimo računa i o budućnosti. Ne valja biti bez korijena. Stablo koliko god da ide u visinu, ako ga nema u dubini onda nije čvrsto - poručio je Muftarević.

Druženja ostaju dio tradicije: Hayat TV na 'Bajramskom ručku' okupio brojne goste

Haris Dervišević i Munir Drkić također su bili jedni od gostiju u 'Bajramskom ručku'. Sa nama su podijelili zanimljive priče o našoj prošlosti, našoj tradiciji...

- Tradiciju treba približiti mladima. Uvijek su stariji kudili mlade da se tradicija kvari. Nešto se mijenja. U tradiciji ostaju druženja – baklave, kafa, ilahije... To je tradicija koja je nužna, odnosno spoj onoga što je bilo i onoga što dolazi – rekao je Dervišević.