Snimanje Madonninog biografskog filma planirano je u narednih 12 mjeseci, a zvanično je potvrđeno da će kraljicu popa glumiti Julia Garner, zvijezda Netflixove serije "Inventing Anna".

Madonna je godinama pripremala film koji je prvi put najavljen 2020. godine, ali je odložila planove nakon što je najavila svoju veliku Celebration turneju.

Nagrađivana glumica Julia Garner prvi put je uključena u projekat 2022. godine nakon što je prošla naporan 11-satni proces audicije.

Madonna je završila svoju turneju u Rio de Janeiru prošlog mjeseca i sada se fokusira na "ispunjenje svog sna" o snimanju biografskog filma.

Izvor je za The Sun rekao: - Julia je i dalje njen odabir za glavnu glumicu i ostali su u kontaktu proteklih godinu dana, razgovarajući o idejama. Oni su posvećeni stvaranju neke magije.

Navedeno je i da Universal Pictures organizira niz tajnih sastanaka kako bi se projekt zaključio.

- Mora se puno raditi na dogovaranju ostatka glumačke ekipe, dogovaranju snimanja i dovršavanju scenarija, ali se nadamo da bi mogli početi snimati u sljedećih 12 mjeseci" - naveli su dalje.

Madonna smatra da su filmovi poput "Bohemian Rhapsody" Freddieja Mercuryja i "Rocketman" Eltona Johna "utabali put" za njen film, ali je željela osigurati da je njen "jedinstveniji i dramatičniji".