Nekoliko Palestinaca ubijeno je u izraelskom bombardovanju škole pod kontrolom Ujedinjenih nacija u kojoj je sklonište za raseljene osobe u kampu Al-Shati u gradu Gaza.

Očevici su ispričali za Anadoliju da je Izrael gađao školu koju vodi agencija UN-a za palestinske izbjeglice UNRWA i da je mnogo ljudi ubijeno i ranjeno u napadu.

U četvrtak je najmanje 40 raseljenih Palestinaca ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu na školu u kojoj se nalaze hiljade raseljenih osoba u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima, više od 36.600 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, među kojima su većina žene i djeca, a više od 83.300 je povrijeđeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.