Vjerovatno su mnogi od vas doživjeli razočarenje jer kukuruz kuhan kući nije mekan i ukusan kao onaj kupovni. Umjesto da svaki zalogaj bude užitak, pretvara se u mučenje sa tvrdim zrnjem.
Vrijeme je da promijenite način na koji ga kuhate. Umjesto u vodi, pokušajte ga skuhati u smjesi vode, mlijeka i putera. Skuhat će se puno brže, mogao bi biti gotov već za 15-ak minuta, a mješavina ovih sastojaka osigurat će mu zadivljujuću mekoću i pun, raskošan okus.
Tajna ove tehnike je u mlijeku koje omekšava opne zrna i pomaže prirodnoj slatkoći kukuruza da dođe do izražaja.
Sastojci:
1. 2- 2,5 l vode
2. 240 ml mlijeka
3. 100 gr putera
4. 6 kukuruza
Priprema:
1. Kukuruz očistite od lišća i kukuruzne svile pa ga operite. U veći lonac stavite vodu, mlijeko i puter.
2. Zakuhajte, a kad uzavre smanjite vatru na laganu i dodajte kukuruz.
3. Kuhajte kukuruz desetak minuta ili dok ne omekša.
4. Izvadite kukuruz, posolite ga i poslužite, a po želji mu možete dodati još malo putera.
Prijatno!