Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj Sarajevo najavljena je, za danas 24. juni od 16 do 21 sat, izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog održavanja "BiH povorke ponosa 2023".

Kako se navodi u saopćenju za javnost, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog 'BiH povorke ponosa 2023', u subotu 24. juna od 16 do 21 sat trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero neće biti u funkciji odnosno vozila na tim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobuska linija 41 Drvenija - G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. Autobuska linija 16b Dom Armije - Koševsko Brdo i minibuska linija 74 Park - Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. Autobuska linija 23a Željeznička stanica - Reljevo Dom - Dobroševići dijelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

"Privremenu obustavu saobraćaja, za vrijeme prolaska kolone učesnika Manifestacije, vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada", navodi Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.