Sastojci:

1 kg mljevene govedine

230 g naribane mozzarelle

45 g naribanog parmezana

1 jaje

250 g umaka od paradajza

Dodatnih 230 g naribane mozzarelle za posipanje

Svježi bosiljak ili peršun za dekoraciju

Priprema:

Za početak prvo zagrijte rernu na 200 °C. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, 230 g mozzarelle, parmezan i jaje. Smjesu dobro sjedinite.

Namastite posudu za pečenje s malo ulja. Uz pomoć velike kašike oblikujte mesne kuglice i posložite ih u pripremljenu posudu. Pecite 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu pečene iznutra.

Izvadite okruglice iz rerne, prelijte ih umakom od paradajza i pospite preostalom mozzarellom. Vratite u rernu na dodatnih 5 -10 minuta, dok se sir ne otopi i lijepo ne zapeče.