Iako izgleda elegantno, recept za piletinu u lisnatom tijestu jednostavan je i brz, a savršen je za porodični obrok ili večeru za goste.

Kombinacija sočne piletine i hrskavog lisnatog tijesta stvara nevjerovatno bogatstvo okusa i teksture u svakom zalogaju. Lisnato tijesto je jedinstveno zbog svoje prozračnosti i tajna je savršenstva raznih slanih i slatkih recepata.

Sastojci

-500 g pilećeg filea

-400 g lisnatog tijesta

-1 kašika mješavine začina

-1 kašičica soli

-½ kašičice bijelog bibera

-1 glavica crvenog luka

-2 češnja bijelog luka

-1 kašika maslaca

-2 jaja

-4 kašike maslinovog ulja

-100 g dimljenog sira

-miješana zelena salata

Kombinacija piletine i tijesta uvijek je dobar izbor: Napravite sočne zalogaje u lisnatom ruhu

Priprema

Crveni i bijeli luk sitno nasjeckati te propržiti na ulju i maslacu. Dodati piletinu na kockice, mješavinu začina Master, posoliti i pobiberiti te propržiti na laganijoj vatri. Pripremljenu piletinu skloniti sa vatre.

Lisnato tijesto razvaljati na brašnu, pa rasporediti pripremljenu piletinu. Preklopiti i zatvoriti lisnato tijesto. Žumanjke umutiti sa uljem, pa premazati lisnato tijesto. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 30 minuta.

Pečeno lisnato tijesto servirati na podlogu od dimljenog sira uz dodatak svježe salate, piše Klix.