Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.
Sastojci:
200 g riže
1 luk
1 mrkva
1 paprika
100 g graška
100 g smrznutih mahuna
2 paradajza
1 kašika maslaca
1 kašičica peršuna
so, biber

Priprema:
Očistite i sitno nasjeckajte luk. Na manje komadiće narežite mrkvu, papriku i mahune te sitno nasjeckajte paradajz.
Rastopite maslac i na njemu propržite luk. Kad zažuti dodajte ostalo pripremljeno povrće i rižu. Promiješajte sve sastojke.
Dospite vodu te kuhajte na laganoj temperaturi, povremeno miješajući, dok riža ne bude al dente. Biće dovoljno oko 25 minuta, ali svakako probajte je li kuhano.
Po želji posolite i pobiberite te pospite sjeckanim peršunom, piše Index.