Ramazan se bliži kraju, a Maja Munda ima prijedlog za slatki dio vašeg večerašnjeg iftara. Desert u čaši vam neće oduzeti puno vremena, a osvojit će čak i one koji nisu ljubitelji slastica.

Za pripremu će vam biti potrebno:

vrhnje za šlag ( 250ml )
mascarpone ( 500gr )
coulis od malina
pistacija krem
mljevene pistacije
maline
jagode

Spoj maline, jagoda i pistacija: Kremasti užitak u čaši po Majinom receptu

Postupak pripreme:

Umutiti vrhnje i mascarpone, po želji malo šećera u prahu, podjeliti na dva dijela u posude.

U jedan dio dodati 3-4 kašike pistacija, a drugi dio coulis od malina koji smo dobili tako što smo skuhali maline sa šećerom, procjedili i ohladili. Dodati još nekoliko svježih malina.

U desertnu čašu staviti pomoću vrećice zelenu kremu, pa kremu sa malinama.

Posuti mljevenim pistacijama i dekorisati svježim jagodama.

Uživajte!