Miloš Ilić otac dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u mjestu Banjsko Polje kod Bora (Srbija) 26. marta, a koju su prema rezultatima istrage ubili radnici vodovoda Srđan Janković i Dejan Dragijević kaže da se on i majka djevojčice, kao i njihovi najbliži srodnici i dalje djelićem duše i srca nadaju da će Danka odnekuda doći.

- Gajim nadu odnosno svi mi potajno gajimo nadu da će nam se Danka naše sunce malo, odnekuda pojaviti. Ali surova dešavanja, odnosno realnost da je nema tako dugo nas uništavaju svaki dan - kaže Miloš za Republiku.

Nadljudskom snagom koja mu je potrebna da ide na posao i zarađuje za egzistenciju porodice uprkos slabosti koju osjeća Miloš živi takozvani normalan život i dobar je otac trogodišnjem sinu kojem sestrica nedostaje beskrajno i ženi koja je pred porođajem. Njihov život je unesrećen preko noći, a Dankine stvari su im svaki dan pred očima i ne mogu da se pomire sa činjenicom da je nema.

Djevojčicu bacili na deponiju

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Dejan priznao zločin

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su tijelo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mjesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspješno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplijenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na vještačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući komšinice.

Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premjesti tijelo dvogodišnje djevojčice Danke, pušten je na slobodu.

"Za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić"

Kako je "Blic" pisao, Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK vještačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan dio vještačenja, budući da se vještači veliki broj predmeta.

- Ovo je rezultat vještačenja dijelova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja vještačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izvještaj vještačenja sa Biološkog fakulteta - rekao je ranije Canović.