Vrijeme pripreme: 70 minuta
Sastojci:
1 kg pilećih bataka i karabataka, bez kostiju i kože
3 kašike grčkog jogurta
4 čena bijelog luka
1 kašika maslinovog ulja
sok jednog limuna
3 kašike začina za grčki giros (najbolje je da kupite već gotovu smjesu)
Priprema:
U kesu stavite pileće meso, maslinovo ulje, grčki jogurt, bijeli luk, limunov sok i smjesu za grčki giros.
Potom kesu lijepo zatvorite, izmiješajte i utrljajte začine i sve odložite na minimun dva sata u frižider.
Podmažite modlu za hljeb i stavite meso da se peče oko sat vremena u unaprijed zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je meso pečeno, isjeckajte ga na sitne komadiće, pa na tortilju po izboru stavite caciki (tzatziki), sjeckani paradajz, pileće meso, crveni luk, pomfrit, pa srolajte tortilju.
Naravno, sve sastojke za nadjev možete vi sami izabrati. Ubaciti ono što volite, a izbaciti šta ne volite.
Ukoliko želite da brzinski napravite grčki caciki onda pomiješajte grčki jogurt, izrendan, pa dobro ocijeđen krastavac, usitnjen bijeli luk, možete i onaj u granulama, limunov sok, maslinovo ulje, mirođiju, morsku so i biber. Sve dobro umiješajte i uživajte.