Cheesecake sa malinama je savršena kombinacija slatke bijele čokolade i svježine voća. Kremast, bogat i ukusan - idealan dezert za svaku priliku.

Cheesecake je jedan od omiljenih dezerta. Može se praviti sa raznim vrstama voća, karamelom, čokoladom. Postoje brojne varijacije i svako ga pravi u skladu sa svojim ukusom.

U nastavku vam donosimo recept za cheesecake sa bijelom čokoladom i malinama, a nešto što će vam se posebno dopasti je da se ne peče.
Sastojci:

Za podlogu:

250 g mljevenog keksa
80 g margarina

Ostavite koru sa strane da se stvrdne dok pravite drugi sloj sa sirom.

Za krem:

250 g malina
250 g bijele čokolade
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
350 ml slatke pavlake

Priprema: Za početak mljeveni keks prelijte sa đus sokom. Smjesu zamijesite rukama da se svi sastojci dobro povežu. Podlogu za kolač ravnomjerno rasporedite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Mikserom umutite margarin i šećer u prahu. Dodajte istopljenu bijelu čololadu, a zatim istopljeni krem sir i to sve sjedinite u jednu smjesu. Dodajte maline i pomiješajte. Smjesu stavite na već formiranu koru i ukrasite svježim malinama.

Ovo je odličan dezert za bilo koju priliku, posebno za porodična okupljanja. Sprema se brzo i jednostavno, a najbolje od svega je što se rješavate pečenja, prenosi Informer.